dilluns, 5 d’octubre del 2015

TRADICIONS DE PERCUSSIÓ CORPORAL

Pica't al pit amb el puny tancat i des`rés amb la mà plana. Sona igual? amb el nostre cos podem expressar-nos amb diferents intencions, és un instrument perfecte amb el qual podem interpretar boniques melodies amb la veu i fer ritmes ben variats. 

Per aquesta raó, la percussió corporal és una part fonamental en algunes músiques i balls. 


El GUMBOOT que sorgeix a finals de segle XIX a les mines de Sud-àfrica, on el treball es feia en unes condicions infrahumanes. Els miners tenien prohibit parlar i cantar; per animar-se, enviar-se missatges i avisar de possibles perills van crear una forma de comunicació fent servir el so de les botes de goma que portaven. Aquesta dansa és, en l'actualitat, un símbol de la lluita contra el racisme i la repressió que va patir la població negra de Sud-àfrica en el passat.



El HAKA és una antiga sansa guerrera que forma part de la cultura maori, a Nova Zelanda. Els homes el solien interpretar abans de la lluita, com a símbol de força i unitat del grup, i amb la finalitat d'intimidar l'enemic. La dansa consisteix en senzills moviments acompanyats de fortes percussions dels peus contra terra i dels braços al pit, alhora que es recita un poema en veu molt alta.


2 comentaris:

Vols fer algun comentari? T'ha agradat el que has vist? Potser no? Vols proporsar alguna música per veure o escoltar? Doncs ara ho pots fer ....
Endavant, escriu .....