dilluns, 9 de novembre del 2015

NADAL 2015

Ja tenim el Nadal aquí i ens estem preparant per una Cantada de Nadales molt divertida. Per poder practicar les cançons que fem a tots els cursos d'Educació Infantil i Primària us deixo el llistat i l'enllaç per poder descargar-vos tant la cançó amb lletra com la base per a poder-la cantar al damunt.


          P3 - Carta als reis
          P4 - Amb la llum d'un fanalet
          P5 - El caganer
          1r - El Nadal ja és aquí
          2n - Vénen els tres reis
          3r - El pobre alegre
          4t - White Christmas _ Blanc Nadal
          5è - Estimo el Nadal
          6è - El trineu _ Navidad _ Jingle Bells

Descarregar AUDIOS i les LLETRES.

dilluns, 19 d’octubre del 2015

L'ESCOLA ARCE PEDALA AMB MÚSICA

Durant tota la setmana del 19 al 23 d'octubre, l'escola ARCE ens hem sumat al projecte "L'Escola Pedala", i per aquest motiu treballarem cosetes relacionades amb la bicicleta i la música a tots els nivells educatius. Però ara parlem una miqueta de les bicicletes dins del món musical.

Quan parlem de música i bicicleta el primer que ens vé al cap és una escena cinemtogràfica, una sèrie de televisió que va marcar una època. Una banda sonora que sembpre cantem quan sortima adonar un tomet amb bicicleta. Aquí la teniu, "Verano Azul" ..



També ens bé al cap una bicicleta volant davant d'una lluna gegant, sabeu de que parlo? Una banda sonora que sempre que escoltem ens recorda la mateixa escena...


Si busquem històries sobre bicicletes trobem un bon grapat de pel-lícules on aquest mitjà de transport n'és el protagonista, com per exemple: "Quicksilver" (1986), "Los bicivoladores" (1983), "El escocés volador" (2006), "Sin frenos" (2012), entre d'altres.

Però no només a les pel.lícules apareixen música i bicicletes, molts grups han decidit parlar d'aquesta en alguna de les seves cançons. Us deixo alguns dels exemples per a què disfruteu de la música i les bicibletes...

 

 

Però clarament, no podem deixar de parlar dels més petits, cançons i cançonetes dedicades als més petits de casa i que ens expliquen cosetes de la bicicleta, ens la fan viure des del món més divertit i entretingut. Aquí us deixo algunes de les cançonetes que podem trobar ...

 

 

Espero que realment ens hagi servit per veure que la bicicleta és un dels mitjans de transport més importants i amb més possibiltats dins la nostra societat. Fem entre tots que el nostre planeta estigui més sa, fem la nostra mobilitat més segura i proposem-nos viure d'una forma més sana i natural.

TOTS A PEDALAR!!!! VISCA LA MÚSICA!!!! 

Ja sabeu que podeu deixar els vostres comentaris o aportacions...

dilluns, 5 d’octubre del 2015

TRADICIONS DE PERCUSSIÓ CORPORAL

Pica't al pit amb el puny tancat i des`rés amb la mà plana. Sona igual? amb el nostre cos podem expressar-nos amb diferents intencions, és un instrument perfecte amb el qual podem interpretar boniques melodies amb la veu i fer ritmes ben variats. 

Per aquesta raó, la percussió corporal és una part fonamental en algunes músiques i balls. 


El GUMBOOT que sorgeix a finals de segle XIX a les mines de Sud-àfrica, on el treball es feia en unes condicions infrahumanes. Els miners tenien prohibit parlar i cantar; per animar-se, enviar-se missatges i avisar de possibles perills van crear una forma de comunicació fent servir el so de les botes de goma que portaven. Aquesta dansa és, en l'actualitat, un símbol de la lluita contra el racisme i la repressió que va patir la població negra de Sud-àfrica en el passat.



El HAKA és una antiga sansa guerrera que forma part de la cultura maori, a Nova Zelanda. Els homes el solien interpretar abans de la lluita, com a símbol de força i unitat del grup, i amb la finalitat d'intimidar l'enemic. La dansa consisteix en senzills moviments acompanyats de fortes percussions dels peus contra terra i dels braços al pit, alhora que es recita un poema en veu molt alta.


dimarts, 24 de març del 2015

FEM CORAL 2015

Ja és hora de començar-nos a preparar pel Fem Coral 2015. Ens toca aprendre'ns les cançons i les coreografies.

Aquest any, la història del Fem Coral, ens parla d'una ratolina molt bufona que els seus pares la volen casar i busquen els millors pretendents que poden trobar. Parlen amb el senyor Sol, el senyor Núvol de la pluja, el Marge que resguarda els camps, el Ronsal que estira les feres i l'Ase que brama com el millor. Però el que no saben és que ella ja ha elegit el seu pretendent preferit, un gatet molt eixerit que la té ben enamorada.



dilluns, 23 de març del 2015

LES NOSTRES BANDES SONORES

Com ja sabeu, hem estat treballant la música de cinema, des dels seus inicis fins a les bandes sonores que més ens agraden. Després de fer una recopilació de totes les bandes sonores que hem elegit, aquí en teniu la llista. Esperem que us agradin!!!

dilluns, 9 de març del 2015

DE CINEMA II

Després de treballar la música al cinema, de veure com sonen i quines característiques tenen els diferents tipus de pel·lícules, hem volgut saber més sobre el cinema sonor, i per fer-ho cal parlar del primer cinema, el CINEMA MUT.
Hem descobert que les primeres pel·lícules no tenien so, i que perquè fossin més divertides i entretingudes els posaven música en directe, és a dir, mentre es representava la pel·lícula al cinema. 

Mireu que divertides que són aquestes filmacions de Charles Chaplin, el millor actor de cinema mut de la història.



BANDES DE ROCK

Estem treballant la música tradicional a la nostra terra, aquella música que ens acompanya en les festes de cada poble i ciutat. Hem parlat de rondalles, bandes, xarangues, duos ... i hem vist com es formen i quins instruments i pertanyen.
Per acabat de treballar i entendre la importància de la música al Països Catalans hem buscat informació sobre grups moderns de Catalunya i les cançons que ens agraden més. Aquí en teniu la nostra llista ...

dimarts, 17 de febrer del 2015

LA CAPUTXETA VERMELLA - CI

El pròxim dimarts al mati, els nens i nenes de Cicle Inicial de Primària anem a veure un conte musical basat en la Caputxeta Vermella. Els professors de l'Escola i Conservatori de la Diputació de Tarragona a Reus, han preparat una presentació del conte original amb 'objectiu de fer passar una bona estona als nens i d'acostar-los a l'auditori Higini Anglès del centre on escoltaran alguns dels principals instruments de l'orquestra clàssica.
La música que acompanya el conte l'escriu per l'ocasió el compositor tarragoní Conrad Setó. Els petits fragments musicals que enllacen la història acompanyen la narració embolcallant-la de sensacions sonores.
Durant aquesta setmana treballarem els instruments i les seves famílies, que allí ens mostraràn, que podrem veure d'aprop i escoltar molt atentament. Són intruments de l'orquestra, i per tant veurem diferents intruments de diferets formes i amb sons molt particulars. 

INSTRUMENTS DE CORDA

   
                                      piano                              contrabaix     violoncel       viola          violi


INSTRUMENTS DE VENT



   

                flauta travessera                                  oboè                                           clarinet

    

                    saxòfon                                           trompeta                                      trombó


INSTRUMENTS DE PERCUSSIÓ



Per reconeixer-los hem escoltats diferents audicions que ens presenten aquests instruments, es voleu escoltar amb nosaltres? Mireu, mireu ...




Sonata en La Major K. 331, Marxa Alla Turca de Wolfgang Amadeus Mozart (19756-1791)




Suite Peer Gynt Op. 23, Preludi, El matí, Edward Grieg (1843-1907)



Pere i el llop, Op. 67, Sergi Prokokirv (1891-1953)



La pantera rosa, Henry Mancini (1924-1994)




Petita Serenata Nocturna, K.525 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)


A part de tot això, que ja veieu que és molta feina, ens hem après una cançó molt divertida!!!! Ens ha agradat molt i volemt que vosaltres també l'aprengueu a cantar... Us deixem un enllaç on trobareu la lletra i la podreu escoltar tantes vegades com vulgueu...


Esperem que tot us agradi tant com a nosaltres ens ha agradat i que disfruteu la música perquè a nosaltres ens agrada molt, ens fa sentir, ens fa riure i ens ho passem molt bé!!!

dilluns, 19 de gener del 2015

MOONLIGHT SHADOW

Aquesta és la cançó que començarem a treballar ara amb la flauta. És una de les cançons més conegudes del músic britànic Mike Oldfield i que va ser interpretada per Maggie Reilly.
Us deixo el wix amb l'acompanyament per poder anar practicant.


dilluns, 12 de gener del 2015

LA CANÇÓ DE LA PAU

El món seria més feliç, si tots fóssim amics.....

Que podem fer per aconseguir que aquest somni es faci realitat, com podem demostrar que no tot és blanc o negre, que existeix un terme mig. Ens ha tocat viure en moments molt complicats, on es prenen desicions que poden canviar el nostre futur, i el més important, el futur dels més petits, d'aquells que realment poden canviar el món que nosaltres, els adults, estem destruint a poc a poc.

La música ens porta la PAU de moltes formes i melodies diferents, ens dóna la oportunitat de sentir-nos iguals entre tots, de fer realitat tots aquests somnis i viure moments increïbles. Ens fa viatjar a móns fantàstics, on tots som iguals, on no existeixen diferències entre les persones, on tot és possible, on les guerres no hi tenen cabuda, on tot es fa realitat....








Tres joies de la música del nostre temps, que ens parlen de móns increïbles, de móns en PAU i llibertat, de móns fets a mida per a tots nosaltres.