divendres, 12 de desembre del 2014

BON NADAL 2014

Ja s'acosten les festes de Nadal i com cada any ho volem celebrar cantant cançons noves i antigues, modernes i divertides. Aquí us deixo la llista de cançons que cantem, des dels més petits fins als més grans, a la classe de música, esperem que us agradi molt!!!

          P3 - Carta als reis
          P4 - Amb la llum d'un fanalet - Amb la llum d'un fanalet (instrumental)
          P5 - El caganer - El caganer (instrumental)
          1r - Cantem amb alegria (instrumental)
          2n - Seguint l'estrella (instrumental)
          3r - El desembre congelat
          4t - Santa Claus is coming to town - Santa claus is coming to town (instrumental)
          5è - Somiem tots junts - Somiem tots junts (instrumental)
          6è - El bon Jesuset (instrumental)
          6è - The littke drummer boy - The littke drummer boy (instrumental)

Si les voleu sentir i descarregar clicqueu AQUÍ i podreu accedir a elles.

BON NADAL MUSICAL!!!

dilluns, 1 de desembre del 2014

SOMIEM TOTS JUNTS

Una cançó de Nadal per somiar un nou demà

Tots i totes sabem que amb l’ajuda de la música podem fer realitat molts somnis.

El Nadal també és un bon moment per recordar la importància de la música en l’educació dels nostres alumnes. Els mateixos autors de Mirall de Pau i Obre els ulls han composat la nadala “Somiem tots junts”.


Per descarregar-te la lletra i la cançó clica AQUÍ.

dimarts, 7 d’octubre del 2014

DO, RE, Mi - 1ESO

Comencem el curs i ho fem amb una cançoneta amb flauta per als alumnes de 1r de ESO. Aquest cop ho fem facilet, però cada cop ho anirem compicant una miqueta més. 
Aquí teniu la cançó, amb la seva partitrua i la música per a que hi pogueu tocar a sobre i fer-la més realista.



dilluns, 1 de setembre del 2014

BENIVNGUTS AL CURS 2014 - 2015

Tornem a començar!!! Ja s'ha acabat l'estiu i aviat tornareu a l'escola!!! Esperem que aquest sigui un gran curs, estarà ple de sorpreses i música, ja ho veureu!!!

FINS AVIAT!!!


dilluns, 2 de juny del 2014

DONA LA NOTA


Des del CdA Pau Casals han preparat un projecte on proposen participar a tots els centres educatius de Catalunya. Nosaltres ens adherim a aquesta proposta ja que creiem que la música és un element importantíssim i bàsic per l’educació dels nostres alumnes.

La nostra intenció és explicar al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants del la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.

El pròxim dia 6 de juny, els nens i nenes de Primària, sortirem a les 11 al pati per cantar, juntament amb la resta d'escoles de Catalunya, aquesta preciosa cançó.

Aquí us deixem el videoclip de la cançó per a que pogeu practicar i la lletra per a que us la pogueu aprendre.



SALVEM LA MÚSICA!!!!

divendres, 16 de maig del 2014

YELLOW SUBMARINE - FLAUTA 1ESO

Els alumnes i les alumnes de 1r d'ESO hem començat a practicar una cançó amb flauta molt coneguda i molt fàcil. Es diu "Yellow Submarine" i és de The Beatles.
Aquí teniu la partitura amb la cançó original i la melodia per acompanyar la nostra flauta.


dijous, 1 de maig del 2014

FESTIVAL 2014

Ja s'acaba el curs i per celebra-ho, com cada any, ho fem amb el Festival de Final de Curs. Aquest any serà molt especial perquè és un Festival dedicat als paper i mames que, un Festival ple de música i ritme que ens portarà a la època dels 80.
Nosaltres ens ho estem passant molt bé practicant les coreografies i esperem que a vosaltres també us agradin i que us portin grans records.

Us deixem la llista de les cançons a veure que us sembla....

             P3 - Parchís - Parchiís, chis, chis






          4t - Wham! - Give me up before you go go

          5è - Queen - Radio ga ga

          6è - A-ha - Take on me

          5è - 6è (flauta) - Danza Invisible - Sabor de amor

          5è - 6è (flauta) - Danza Invisible - Sabor de amor (instrumental)

dimecres, 23 d’abril del 2014

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Ja ha arribat Sant Jordi, i com millor celebrar-ho que amb un llibre, una roa i una cançó molt divertida que ens explica la llegenda de Sant Jordi d'una forma molt divertida.
Tots junts podem cantar:

Drac Drac Drac fuig d'aquí!!!!
Si no vols ser el nostre amic
no ens fas por
som valents
i amb Sant Jordi guanyarem!!!


dijous, 20 de març del 2014

EL TEATRE MUSICAL

Un musical o una obra de teatre musical és una forma de teatre que combina música, cançó, ball i diàlegs. El contingut emotiu de la història (humor, pathos, amor, ira...), així com la pròpia història, és transmesa mitjançant les paraules, la música, els moviments i els aspectes tècnics de l'espectacle com a una unitat integrada. Des d'inicis del segle XX, els espectacles de teatre musical han estat simplement anomenats musicals.

Cada música té un ball i aquests són alguns dels representats a la unitat que estem treballant.


AMERICA - West Side Story




SINGING IN THE RAIN - Singing in the rain

dilluns, 17 de març del 2014

FEM CORAL 2014

Ja ha arribat el moment de començar-nos a preparar pel Fem Coral 2014, que any es tracta d'"Un viatge esbojarrat" arreu del món. Partim d'una idea principal per endinssar-nos en una aventura que ens durà a descobrir móns molt diferents als que coneixem i ens portarà a viure experiències increïbles amb els nostres companys i companyes.

Tot comença una nit, quan tots els nens i nenes sortim d'incògnit, i pugem en un vaixell a cavall de les onades. Veurem països, anirem ben lluny, el món serà tan petit que podrà cabre en un puny.  Un vaixell sense guiatge, un capità tronat sense carnet i nosaltres sense equipatge, perdurs en l'oceà gran i net. Només la lluna i la nit ens fan de recer i de llit, tot és aigua, tot és negre, arribarem a algun llloc alegre?

FEM CORAL 2014 - Un viatge esbojarrat (aquí teniu l'enllaç per escoltar i descarregar les cançons)


divendres, 7 de març del 2014

LA VELLA CUARESMA

Ja ha passat Carnaval i toca fe bondat i portar-nos com cal, això és el que diu la Vella Quaresma, però que és aquesta dona que té tantes cames i porta un bacallà i verdura? Els nens i nenes d'Educació Infantil ho hem descobert amb un conte molt divertit, a veure si us agrada...


divendres, 28 de febrer del 2014

ENS AGRADA MOLT BALLAR

Algunes nens de la classe de 6è han preparat una coreografia per ballar davant de tota la classe. Han estat bastants dies practicant i el resultat és molt bo....


A veure si us animeu i aneu aportant cosetes divertides per omplir el blog més musical de l'escola!!!!

divendres, 14 de febrer del 2014

PIRATAS DEL CARIBE - 3ESO

Amb els alumnes i les alumnes de 3 de ESO estem treballant amb flauta la BSO de "Piratas del Caribe". Aquí us deixo un enllaç per a què pogeu practicar sobre playback i veure el video de la cançó.


divendres, 7 de febrer del 2014

DE CINEMA

La música al cinema és molt important ja que ens fa imaginar-nos allò que no veiem i que a partir de la banda sonara ens podem imaginar i captar millor les emocions que el director ens proposa a partir de la película que ens mostra.

Però molt al començament, quan es va inventar el cinema, només es podia reproduir la imatge, el so encara no. Això no vol dir que no existis la música al cinema, però era diferent. So ta l'escenàri es situava un pianista que anava improvitzant melodies sobre les imatges que veia.



dijous, 30 de gener del 2014

EL XEQUERÉ

El xequeré és un instruments musical de percussió d'Àfrica, consisteix en una carabassa assecada amb closques cosides en una xarxa que la recobreix. Sol utilitzar-se molt en la música hausa de Nigèria. 

El xequeré està fet de les menudes carabasses que creixen sobre la terra. La forma de la carabassa determina el so de l'instrument. Un shekere es fa assecant la carabassa durant diversos mesos, llavors es treuen la polpa i les llavors. Després que és fregat, s'afegeix la xarxa amb les closques, així com el color. L'instrument és usat tradicionalment, encara que també s'utilitza per a la música popular. Quan es toca és sacsejat i/o colpejat contra les mans.



Mireu com es fa sonar i com sona!!!


diumenge, 19 de gener del 2014

QUADRES D'UNA EXPOSICIÓ

Quadres d'una exposició és una famosa suite de quinze peces musicals, composta per Modest Petrovich Mússorgski el 1874. Mússorgski va escriure l'obra per a piano, però possiblement és més coneguda per les distintes orquestracions i arranjaments d'altres músics i compositors. Mússorgski va compondre l'obra en commemoració al seu amic, l'artista i arquitecte Viktor Hartmann, que havia mort amb només 39 anys l'any anterior. El títol original de la suite fou Hartmann.

Si cliqueu sobre la imatge us durà a una activitat on treobareu alguns dels quadres més escoltats d'aquest compositor. És una Audició Activa on podreu anar veien imatges i escoltant la música representativa de cada quadre.


També podeu trobar més informació en l'enllaç següent.

divendres, 17 de gener del 2014

INSTRUMENTS DE VENT

Hem estat treballant els instruments de vent o aeròfons, i hem descobert que a part de diferenciar-los pel seu so i pel seu material de construcció, els podem classificar segons la seva embocadura i la seva forma de fer-los sonar.
Per acabar d'entendre el sistema de les embocadures treballades aquí teniu un enllaç que ho explica molt bé.



ESTUDIEM FLAUTA

Comencem el segon trimestre i ho fem amb una cançó amb flauta molt divertida i molt fàcil. Perquè ens acostumem a tocar amb bases musicals i seguir un ritme clar, la podeu preparar amb la música que us deixo a continuació, sols cal que us aprengueu les notes i seguiu la música, us sortira genial!!


divendres, 10 de gener del 2014

PARLEM DE LA FLAUTA

UN INSTRUMENT DIVÍ, SEGONS LA MITOLOGIA GREGA

La mitologia grega explica l'origen de a Flauta de Pan, al que també anomenen syrinx polycalama (siringa de moltes canyes), com a resultat de l'amor del deu Pan vers la nimfa Siringa.

La flauta de Pan,conegut també com a bufacanyes, flabiol de set forats o flabiol de canons, és un instrument de vent compost originalment d'un conjunt de tubs sonors ajuntats per diferents procediments, que produeix un so semblant al de la flauta travessera. Sovint s'utilitzen canyes, tapades per un extrem.

Arreu del món podem trobar una gran varietat de formes i variacions d'aquesta flauta. Els materials utilitzats per a la seva construcció són també molt variats. Independentment de la forma que prengui o de l'època històrica on hagi aparegut, totes aquestes flautes deriven d'un arquetipus comú: algunes canyes (canyes, bambús, etc) reunides per a confegir un instrument musical.

Trobem flautes de Pan a Europa, a Àsia, a Amèrica, a Oceania i a l'Àfrica. Aquestes flautes porten naturalment nombrosos noms diferents pel món i "Flauta de Pan" és només el nom genèric per al conjunt de les flautes que pertanyen a aquesta família d'instruments de ven.





LA FLAUTA DE BEC, UN INSTRUMENT ANTIC I MODERN

És un dels instruments més primitius i comuns en totes les grans civilitzacions. Amb la forma actual van arribar d'Àsia a Europa durant l'Edat Mitjana. Al segle XVI ja trobem famílies senceres de flautes, molt importants durant el renaixement i barroc.

Tub, generalment de fusta, que conté a l'extrem un bec o embocadura que s'adapta als llavis de l'instrumentista. Té un forat estret i rectangular a la part superior amb un bisell perquè xoqui el corrent d'aire, sortint part del doll a l'exterior i l'altre es dirigeixi amb força a dins del tub.

El cos de la flauta de bec, que fa la funció de caixa de ressonància, és un tub obert amb 8 forats, set a la part anterior i un a la posterior. Quan més forats es tapen més llarg és el recorregut de l'aire i per tant més greu és el seu so.

També trobem flautes de plàstic, bany, metall, terrissa... tot i que la majoria són fetes de fusta.