dilluns, 28 d’octubre del 2013

ELS PRIMERS INTRUMENTS

El lloc i el moment en què va néixer la música és un dels misteris de la història, però es creu que és tan remota com l'home i que va sorgir com una necessitat de l'home d'expressar els seus estats i emocions per mitjà d'una expressió sonora .
Es creu que la música i els instruments musicals van aparèixer per imitar alguns sons de la natura (cant de les aus, trons , etc .), o per comunicar-se amb els seus déus per mitjà de sons diferents al seu llenguatge en les seves creences religioses. Aquests sons els feien amb la veu i rústics instruments, així doncs, per exemple, per apaivagar la ira dels déus o per allunyar els esperits malignes cantaven, ballaven i feien tocs amb instruments primitius .

La idea de construir un instrument per a produir sons comença amb els sorolls o sons que l'home fa amb el seu propi cos: la veu, el xiulet, el xoc de palmes, el cop amb els peus a terra i el cop amb les mans sobre el tòrax, les cuixes i en altres parts del cos, són els primers antecedents dels instruments musicals.
Després, l'enginy humà va anar creant i desenvolupant una gran quantitat d'instruments que es van anar perfeccionant fins a aconseguir avui un nivell de gran qualitat tècnica i artística .

L'enorme varietat instrumental va provocar la necessitat d'establir un ordre o classificació, la més senzilla els divideix en tres grups: Instruments de Percussió, Instruments de vent i Instruments de corda (clicqueu aquí "Instruments Musicals"si en voleu saber més...).



JOCS I ALTRES CURIOSITATS

Aquí teniu un joc anomenat Orchestra, on heu de reconéixer el timbre dels instruments que la formen. Cliqueu a la imatge i se us obrirà una nova finestra. Per començar a jugar, heu de prèmer play, desprès start i reconéixer el so de l’instrument que sona. Si l’endevineu se us col.loca dins de l’escenari. Per continuar amb el següent instrument, cliqueu next. Al final, quan els heu endevinat tots, toquen un fragment sencer.



Us proposo també l'audició de la Guia d'orquestra per a joves de Britten, una obra creada amb clara intenció pedagògica que intentava acostar-se al món de l'orquestra presentant cadascun dels seus instruments. Us asseguro que us agradarà molt, a més, en cada fragment se us mostra la família de cada instruments que sona. A més, també teniu una activitat CLIC per tal de poder aprendre alguna coseta més sobre els instruments però d'una forma més divertida.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Vols fer algun comentari? T'ha agradat el que has vist? Potser no? Vols proporsar alguna música per veure o escoltar? Doncs ara ho pots fer ....
Endavant, escriu .....